Pár szó a honlapról

2005-ben, amikor ez az oldal indult, még kicsit szolidabbak voltak az internet lehetõségei (megjelenítés, sávszélesség ...). Akkor a lehetõségek figyelembevételével próbáltam optimalizálni az oldalt. Idõ közben történt pár elõrelépés a megjelenítés terén, de most jutottam el oda, hogy a Honlapra ráfér egy kis ráncfelvarrás. Nem újítottam meg a teljes tartalmat, de pár dolog megújult, illetve az elkövetkezõ frissítések már ennek megfelelõen készülnek. A régi oldalak már szinte biztos, hogy maradnak a régi vizuális megjelenésben.

Túranaplók

A menüpont alatt rövid túranaplókat (túra eseményeinek leírása) találsz 2005 - napjainkig. Illetve: régebben naplót vezettünk a túrák alatt, hogy mik is történtek. Sajna jelenleg csak három ilyen túrának a naplója van nálam, a többi valahol Barnánál.
A csillaggal megjelölt menüpontok alatt könnyed, gyerekkel is vállalható családi kirándulásokat találsz.

Galéria / képek

Itt a túraleírásból elérhetõ képek tekinthetõek meg egy csokorba gyûjtve, illetve ha elkészülök a papírképeim szkennelésével (+ lesz egy kis idõm) felrakok pár régi túra képet is.

Galéria / panorámaképek

Ha van választási lehetõség panorámakép megtekintésére (szöveg a link), és van a böngészõ gépen QuickTime plugin telepítve, akkor szerintem érdemes ezzel is próbálkozni (Ha nincs esetleg Quick time plugin, akkor innen letöltheted). Ha még nem használtad a lejátszót, akkor a kezelésrõl: egeres: bal egér gomb nyomva tartása + az egeret a kívánt mozgatási irányba mozgatva. "+" és "-" gombok nagyítás és kicsinyítés. Billentyûzettel: "Shift": közelít, "Ctrl" távolít, kurzormozgató nyilak: mozgatás.

Galéria / Háttérképek

Ide egy-két, saját használatra ingyenesen letölthetõ háttérképet tettem fel. Választható méret: 800x600, 1024x768. Jövõben teszek majd fel pár nagyobb méretû képet is

Galéria / videók

Feltételezhetõen mindenütt van már sávszélesség + a nagyméretû videó állományok tárolását a Youtube.com-ra bízva 2014-tõl HD videókat teszünk fel (régi kis méretûeket töröltem). Nyugodtan nézhetõ teljes képernyõn is, ha a saját hardver bírja + van hozzá sávszélesség.

Galéria / pár további képem

Pár éve megszûnt, most ismét beszúrtam. A menüpont alatt pár nem túrázással kapcsolatos fotóm tekinthetõ meg.

Hasznos infók / felszerelés

Ha kezdõ túrázó vagy, akkor itt pár ötletet találsz, mit érdemes betenni a zsákodba egy hosszabb túra elõtt.

Hasznos infók / könyv és média

Ide olyan dolgokat raktam fel, melyeket láttam, vagy olvastam, és esetleg más számára is hasznos információszerzési csatorna lehet (feltéve, ha beszerzi). Azért is írtam le pontos beazonosítást, mert így könnyebb rákeresni valamelyik keresõvel vásárlás elõtt.

Hasznos infók / a honlapról

"Itt állsz most"

Kapcsolat

E-mail elérhetôségem

Frissítések

Itt elvileg megtalálod az összes honlapot érintõ frissítést egy csokorban: